пʼятницю, 23 листопада 2012 р.

На рахунку "Я хочу жити!" – майже 102 тисячі


- Ой! Мені є що вам сказати! Є зміни на рахунку. Ще й які! – не приховує радості керівник міського Червоного Хреста Тетяна Лех. – Отже, 22 листопада сума сягнула 101 тисячі 786 гривень.


Додамо, що в нашій редакції 7 листопада відбулося засідання Громадської ради RIA, присвячене акції "Я хочу жити!". Експерти, яких ми запросили у студію, підбили проміжні підсумки та закликали тернополян зробити останній крок до мети. На рахунку на той час було 72 тисячі 566 гривень. А треба було, щоб сума зросла принаймні до 100 тисяч. 
- Побачивши вашу публікацію, до нас зателефонували представники товариства "Екор ТЗ". Ця фірма перерахувала відразу 25 тисяч! – не стримує позитивних емоцій пані Лех. – Крім того, ми відкрили кілька банок, які були в крамницях міста. Туди кидали гроші звичайні тернополяни – хто скільки міг.
До речі, десяток банок ще залишається у магазинах мережі "Барвінок". Тож загальна сума пожертв ще повинна зрости. Сподіваємося, що зібраного цілком вистачить, аби придбати медичне оснащення для міської станції швидкої допомоги. А два авто Mercedes, які раніше працювали в екстреній службі Німеччини, вже в Тернополі!
- Так, машини, на які гроші дав меценат, ми вже купили і привезли, - каже головний лікар міської станції швидкої допомоги Михайло Джус. – Наразі вони чекають на розмитнення. Як тільки всі процедури пройдуть, ми одразу покажемо Mercedesи тернополянам.
Нагадаємо, цей благодійний проект рік тому ініціювали міськрада, міська організація Червоного Хреста та Медіа Корпорація RIA. Під час акції планували зібрати 500 тис. грн – саме стільки необхідно для придбання двох нових автомобілів швидкої, оснащених необхідним медобладнанням. Реалізувати ці плани вдалося частково. Оскільки 20 тис. євро на машини дав анонімний меценат, тернополянам треба було зібрати лише кошти на "фарш" до них. Акцію "Я хочу жити!" через це продовжили до 1 грудня, аби решта тернополян отримала шанс зробити свій внесок.

Немає коментарів:

Дописати коментар