понеділок, 15 липня 2013 р.

Фінал акції "Я хочу жити!"

Дві машини швидкої, обладнання для яких зібрали під час благодійної акції "Я хочу жити!", медикам передадуть сьогодні, 15 липня 2013 р.У святковій події, що розпочнеться о 15.00 за адресою: вул. Репіна, 11 (колишня міська станція швидкої допомоги), візьмуть участь міський голова Сергій Надал, директор Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф (ЦЕМД) Михайло Джус, фахівці, які тепер уже працюють у даному Центрі, представники ЗМІ.

Нагадаємо, даний благодійний проект міськрада, міська організація Червоного Хреста та Медіа Корпорація RIA ініціювали у листопаді 2011 р. Під час акції спершу планували зібрати 500 тис. грн. Адже саме стільки необхідно було для придбання двох нових автомобілів швидкої, оснащених необхідним медобладнанням. Їх мали передати міській станції швидкої допомоги. Реалізувати ці плани вдалося частково. Благочинний внесок у сумі 20 тис. євро на два потриманих авто Volkswagen дав анонімний меценат. Авто придбали у Німеччині. Вони – в ідеальному стані. Кошти ж, які зібрали тернополяни, а це – більше 120 тисяч гривень - пішли лише на закупівлю оснащення для цих машин: по два ЕКГ-апарати, дефібрилятори, кисневі інгалятори, відсмоктувачі, медичні сумки, шини універсальні, щити-ноші тощо. Усе це планували придбати ще до нового року.
До речі, ті два авто – вже давно у Тернополі. Просто виникла проблема з їх оформленням. Документи довго перебували у Кабміні, на узгодженні.
До слова
Виїзд преси - о 14.40 від міської ради. Транспорт забезпечують організатори. Тому просять зголоситися завчасно.

Немає коментарів:

Дописати коментар