неділю, 19 лютого 2012 р.

Акція "Я хочу жити!" лише набирає обертів


- Так, я кинув дві гривні у банку, - каже тернополянин Максим Петришин. – Навіть не дивився яка там емблема. У Тернополі постійно гроші комусь на операцію збирають.
Пана Петришина ми зустріли в одному із найбільших супермаркетів міста у минулі вихідні. Банки із логотипом акції “Я хочу жити!” стояли тоді майже біля кожного касира. Часто – поряд зі скриньками для інших благодійних внесків. Покупці, як ми помітили, отримуючи решту, кидали у банки переважно по 1-2 грн.

- Чесно кажучи, я думав, що тернополяни активніше підтримуватимуть цю акцію, - розповідає міський голова Сергій Надал. – Ми сподівалися саме за час свят зібрати більшу частину необхідної суми. Не вийшло. Можливо, тому що не було багато масових акцій? Ми розраховували, що люди приходитимуть у “Березіль” і кидатимуть гроші у скриньки волонтерам.
Нагадаємо, 500 тисяч гривень треба зібрати під час благодійної акції “Я хочу жити!”, яка триває у Тернополі більше двох місяців. За ці кошти планують придбати дві нових машини швидкої допомоги для нашого міста. Організатори акції – Тернопільська міськрада, міська організація Червоного Хреста і Медіа Корпорація RIA.
– Були святкові дні. Тернополянам, напевне, було не до того. Більшість відпочивала, їздила в інші міста, - припускає мер. - За останньою інформацію, яку я отримав тиждень тому, зібрали майже 26 тисяч гривень. Це – гроші, що надійшли на рахунок акції. Без врахування коштів із банок, які розмістили у супермаркетах.
Не враховували ще також і внесок, який пообіцяли зробити майже всі нічні клуби. Розважальні заклади міста погодилася віддавати частину суми, отриманої від продажу квитків.
- Сподіваюся, що тепер процес повинен піти, – додає міський голова.
До слова, майже 10 тисяч гривень кинули у скриньки депутати міської та обласної рад. Пожертви вже робили й місцеві підприємці. Максимальна наразі сума надійшла від ПП Завидовський. Він перерахував 9 тис. грн. Значну підтримку забезпечили й освітяни міста.
http://20minut.ua/-10216845.html

Немає коментарів:

Дописати коментар